De ce era nevoie de originalul documentelor in Cazul Ghiță

Postat la: 28.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce era nevoie de originalul documentelor in Cazul Ghiță

Cotidianul sârbesc "Danas" anunță că documentele cerute de Înalta Curte de la Belgrad în cazul Sebastian Ghiță s-au pierdut pe drum. Nu e tare?

Pe 12 martie, ministrul Tudorel Toader declara așa: "Judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura, conţinutul, modul de desfăşurare a activităţii infracţionale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei săptămâna trecută. Ministerul Justiţiei a solicitat Curţii de Apel Ploieşti informaţiile necesare. Astăzi, cel mai probabil, vom primi de la Curtea de Apel Ploieşti originalul documentelor respective şi, în momentul în care le primim, le şi trimitem imediat în Serbia prin curierat rapid".

În cadrul vizitei efectuate la Belgrad, Tudorel Toader a spus că a transmis documentele încă din 9 martie. Aici mi se par neclare câteva chestiuni:

1. De ce era nevoie de originalul documentelor?
2. Au fost trimise documentele originale sau ele au fost păstrate la Ministerul Justiției și au fost trimise copii?
3. Când au fost transmise prin curierat rapid și dacă acest curierat era unul privat sau unul securizat?
4. Dacă originalele s-au pierdut, cum se mai poate desfășura procesul?

După ce vom avea răspunsurile la aceste întrebări, nu va mai trebui să ne întrebăm și de ce Sebastian Ghiță păstrează nepublice filmulețele de la petrecerile cu Laura Codruța Kovesi. Ce să-i faci, dacă statul român nu s-a gândit să angajeze un "Transporter" ca Jason Statham... #CaseClosed

Update: A reacționat Ministerul Justiției. Ia fiți atenți!" Întrucât documentele urmau sa fie înaintate și in original, Curtea de Apel Ploiești le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate în aceeași zi prin curier rapid către Ministerul Justiției din Serbia. Documentele au fost primite, conform fișei de expediție, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiției din Serbia."

Narcisa Iorga

loading...
PUTETI CITI SI...