Cum vrea Dragnea să forțeze revocarea Laurei Codruța Kovesi

Postat la: 07.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum vrea Dragnea să forțeze revocarea Laurei Codruța Kovesi

Nu vă lăsați păcăliți de zâmbetele forțate și nici de aparențele însăilate stângaci, cu ață albă! E cert: după ce Klaus Iohannis va anunța oficial ceea ce, în fapt, știm deja cu toții - anume că refuză revocarea Laurei Codruța Kovesi de la cârma DNA (așa cum, de altfel, recomandă și avizul CSM, votat de o majoritate zdrobitoare) -, PSD va contesta degrabă decizia președintelui la CCR, invocând un conflict juridic de natură constituțională.

Firește că, fiind mai mult decât direct interesat, Liviu Dragnea nu confirmă acest proiect, întrucât vrea să salveze aparențele în fața oficialilor SUA și ai Bruxelles-ului. Nici în momentul în care PSD va flutura contestația pe sub ochii lui Valer Dorneanu (prin intermediul comunicatorilor predilecți, așa cum deja ne-am învățat), Liviu Dragnea nu se va erija în vârful de lance al demersului - nu o va face nici Tăriceanu, întrucât nu este strategic. Are cine să o facă: Florin Iordache, Liviu Pleșoianu, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae ș.a.m.d.

Finalmente, nu este deloc cert ce verdict va da Curtea Constituțională. Totuși, să nu uităm că președintele forului suprem - l-am numit pe Valer Dorneanu - este fost deputat PSD și, de-a lungul ultimului an, s-a exprimat în repetate rânduri în favoarea partidului celor trei trandafiri, în ceea ce privește modificarea Legilor Justiției. Pe de altă parte, dacă o astfel de contestație nu ar avea absolut deloc șanse de reușită, de ce Liviu Dragnea a hotărât deja (potrivit surselor citate de Adevărul, dar și potrivit surselor mele) să fie pusă pe tapet, îndată ce Iohannis își va fi rostit refuzul?!

De remarcat că Iohannis nu se grăbește deloc să respingă oficial solicitarea de revocare elaborată de ministrul Justiției, Tudorel "Gargamel" Toader. Motivul este cât se poate de simplu: șeful statului vrea să câștige timp, iar tergiversarea (așezonată cu multiple mesaje de genul: "suntem departe de o revocare" sau "raportul lui Tudorel Toader nu m-a convins absolut deloc") reprezintă unica soluție viabilă în actualul context politic.

PS: O altă evidență: dacă Iohannis câștigă timp, Dragnea îl pierde - chiar după Congresul PSD, va intra în focurile Dosarului Bombonica, iar speța Tel Drum e mai amenințătoare ca niciodată.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...