Am vazut-o si pe-asta, Basescu e PSD-ist!

Postat la: 29.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Am vazut-o si pe-asta, Basescu e PSD-ist!

Iata, tocmai l-am vazut pe Basescu spunand ca modificarile la legile justitiei SUNT BUNE! Ca se intareste puterea Inspectiei judiciare, ca se separa cariera de judecator de cea de procuror, ca se va echilibra raportul dintre procuror si avocat in fata judecatorului - judecatorii fiind protejati de noua lege de a fi intimidati de procurori, ca se intareste autoritatea CSM, ca reglementarile privind vechimea procurorilor si judecatorilor - asa incat la parchetele si instantele superioare sa acceada procurori cu vechime mai mare, adica dupa competenta si experienta! E BINE!

Aaaaa, e bine? Pai n-au fost Tomac si Sigfried Muresan in Piata Victoriei la #rezist - cele doua papusi ale lui Basescu - tipand ca se distruge independenta justitie? N-a votat PMP in parlament impotriva legilor justitiei? Nu este chiar el strategul vechii formule - a campului tactic -, in care justitia a fost pusa sub controlul procurorilor si serviciilor secrete? N-a fost el creatorul si protectorul Monicai Macovei, Codrutei Kovesi, Liviei Stanciu si a simpaticului si preferatului Coldea - pana la momentul in care acestia s-au intors impotriva lui, unii politic, altii dorind sa-i aresteze familia?

Ce s-a intamplat de fapt? Vazand si deciziile Curtii Constitutionale, vazand ca lucrurile se indreapta spre adoptarea noii legislatii, vazand, de asemenea, ca Iohannis a numit al treilea guvern PSD, Basescu se reevalueaza singur. Se adapteaza. La intrebarile despre Soros, zice ca n-ar prea sti, ca, daca ar fi fost ceva naspa, ar fi stiut! Pai, n-a spus ca n-a stiut nici ce facea Coldea, Kovesi - executiile unor persoane nevinovate, desi l-am auzit cu urechile noastre cum povestea despre Camelia Bogdan - judecatorul instruit de Coldea pentru a pronunta solutii la comanda? Dar nu-i nimic: Basescu se poate reevalua si singur!

Multi vor spune acum: Pavelescu el insusi a fost basist si a sustinut justitia selectiva, cum poate el sa-l atace pe Basescu astfel? De fapt l-am atacat pe Basescu din 2005 pana in 2009 - cam singurul din politica dreptei atunci -, dar si dupa ce am aflat de existenta statului paralel. Nu, d-lor, chiar daca, la solicitarea PPE am incercat o alianta politica cu Basescu, acea alianta - esuata tot din cauza ca Basescu s-a reevaluat pe sine insusi peste noapte -, acea alianta n-a avut nimic de a face cu statul paralel: nu i-am cunoscut niciodata pe Coldea, Kovesi, Stanciu sau Dumbrava! Nici altii.

E clar ca Basescu stie ceva. Ceea ce stie si Iohannis. Ca undeva s-a hotarat ca circoteca statului paralel sa inceteze. Pentru ca sustinerea oarba a acestei excrescente, a acestui experiment sinistru, nu se mai poate face, ca poporul a aflat cam multe, iar o sustinere irationala va conduce o reactie din ce in ce mai mare si mai dura a societatii, care nu se mai poate opri. A sari in cealalta barca nu este un act de onestitate, ci unul de salvare politica!

Aurelian Pavelescu

loading...
PUTETI CITI SI...