A MINTIT Tudose, cand a spus ca a MINTIT Carmen Dan?!

Postat la: 12.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

A MINTIT Tudose, cand a spus ca a MINTIT Carmen Dan?!

Lectie despre cum se scapa de un ministru din guvernul Romaniei! De psihiatrie! Premierul Romaniei i-a cerut demisia Ministrului de Interne acuzandu-l ca l-a mintit, parand ca a mintit el insusi. Scenariu pentru fraieri este urmatorul:

1. Carmen Dan solicita Premierului demiterea Sefului Politiei - Despescu -, pentru nereguli grave in Politie. In mod natural, Carmen Dan face si o propunere de inlocuire, cu un chestor al carui nume nu l-am retinut, propunere care, insa, nu era obligatorie: putea sa fie schimbata.

2. Premierul anunta in Guvern, fara a-i fi comunicat in prealabil Ministrului Dan decizia sa, direct in fata televiziunilor, ca NU-L demite pe seful Politiei, umilindu-si extrem propriul Ministru, dupa ce, in prealabil, se intalnise cu Despescu politistul, iar nu cu Dan - propriul Ministru!

3. Abia dupa sedinta de Guvern Tudose o cheama de Dan in biroul sau, unde, cred eu, ii inscenase acesteia fortarea demisiei in urmatorii pasi:

a) Fara legatura cu demiterea lui Despescu, Tudose o intreaba pe Dan daca chestorul propus sa-l inlocuiasca doreste functia. Intrebarea este foooaaaarte ciudata. Ce motive avea Tudose sa creada ca acest chestor a refuzat? Putin probabil ca o persoana propusa sa refuze, iar tu, Tudose, sa si stii asta, iar Ministrul care propune sa nu stie! Logic este ca Tudose facuse presiuni asupra chestorului sa refuze, inainte de a veni Ministrul Dan in biroul sau. Si nu i-ar fi fost deloc greu lui Tudose sa faca un asemenea scenariu, comunicandu-i pur si simplu chestorului ca oricum nu-l va nominaliza! A si declarat, deja, in sedinta de Guvern ca nu-l va schimba pe Despescu public, asa incat chestorul propus stia deja ca nu va fi nominalizat!

b) Ca din intamplare, pentru a avea martori, Tudose il suna in redactie pe Bogdan Chireac intr-o alta chestiune, de presa. Dar, coincidenta, chiar in acel moment suna telefonul operativ (TO): Tudose lasa mobilul deschis, da drumul la difuzorul TO-ului si il intreaba pe chestor daca vrea sa fie nominalizat! Adica, sa-l auda Chireac, pentru a avea martori! Chestorul spune ca NU vrea! Motiv pentru Tudose sa o acuze de minciuna pe Dan! Asta e de film cu prosti: Tudose, pe de o parte si-a lasat mobilul deschis, pe de alta a dat sonorul la celalalt telefon, regia e clara!

c) Tudose o acuza pe Dan de minciuna si ii cere DEMISIA, dupa care vine la televizor - dupa obiceiul lui - si o denunta direct, cum mai facuse in cazul lui Shaideh si Plumb, fara discutii cu partidul!

Alba-neagra ca la Braila! Chiar daca - sa spunem - Tudose direct sau prin interpusi (probabil la comanda unora din paralel) nu i-ar fi cerut chestorului propus sa refuze, ar fi fost posibil ca acest chestor sa se fi razgandit, iar Dan sa nu fi fost informata, desi scenariu intimidarii este mai credibil! Asta nu inseamna ca Dan A MINTIT! Chiar daca Dan ar fi stiut - sa zicem - ca chestorul ezita, putea, ulterior, sa vina cu o alta propunere, pentru ca "are balta peste"! Asta nu inseamna ca Dan A MINTIT! Pe de alta parte, era evident ca chestorul se putea razgandi, din moment ce Tudose, cu cateva ore inainte, declarase la televizor, din sedinta de Guvern, CA NU-L SCHIMBA PE DESPESCU, un eventual accept al chestorului fiind, evident, o ofensa la Tudose, care luase deja decizia!

Iar, daca Tudose MINTE, dar nu o persoana, ci poporul roman, el NU trebuie sa plece? Oricum, daca un personaj este in stare de asemenea scenariu de interlop, pentru a-i elimina pe cei indezirabili, eu cred ca nu este sanatos la cap! Odata cu politistul pedofil si violator, eu cred ca si Premierul ar trebui supus unei anchete psihiatrice!

Aurelian Pavelescu

loading...
PUTETI CITI SI...