Uraganul Dorian se îndreaptă spre statul american Florida. Trump își anulează vizita în Polonia

Postat la: 30.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Uraganul Dorian se îndreaptă spre statul american Florida. Trump își anulează vizita în Polonia

Uraganul Dorian urmează să lovească statul american Florida la finalul acestei săptămâni, iar efectele acestuia se vor simți și în primele zile ale săptămânii viitoare.

Meteorologii au reclasificat uraganul ca fiind unul de categorie 4, după ce, anterior, acesta fusese clasificat ca fiind unul de categorie 3. Vântul ar urma să atingă 113 kilometri pe oră în anumite regiuni din Florida, după cum au avertizat joi reprezentanții Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă (NOAA) din Statele Unite.

„Există un risc crescut de formare a unor furtuni care pot pune viețile oamenilor în pericol de-a lungul mai multor porțiuni ale coastei de est a Floridei", au anunțat reprezentanții NOAA, care au adăugat că este prea devreme pentru a determina care vor fi zonele cele mai afectate.

„Va fi un uragan foarte mare, probabil unul dintre cele mai mari", a postat președintele Statelor Unite, Donald Trump, pe Twitter.

Deși meteorologii au preconizat în ultimele zile că uraganul Dorian va lovi Puerto Rico, teritoriul american nu a suferit pagube importante, uraganul lovind mai puternic Insulele Virgine Britanice și Insulele Virgine Americane.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat joi că îşi anulează vizita prevăzută în Polonia din cauza uraganului Dorian care se va apropia la sfârşitul săptămânii de coastele Floridei, potrivit AFP și Agerpres.

loading...
PUTETI CITI SI...