Un bogătan a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an pornind de la nimic

Postat la: 25.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Un bogătan a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an pornind de la nimic

Un milionar a devenit falit în mod voit, totul pentru un experiment social bizar. A renunțat însă brusc după ce a început să aibă probleme serioase de sănătate. Câţi bani a reuşit să strângă în primele 10 luni ale provocării.

Mike Black a plănit să o ia de la zero, dorind sa demonstreze, în același timp, că va putea câștiga 1 milion de dolari în doar 12 luni. Black a fost antreprenor toată viața sa, dar a decis să renunțe la tot: la mașină, casă și la toți banii săi. Însă provocarea a fost mult mai dificilă decât ar fi putut anticipa el. Încă din prima zi ca om al străzii a experimentat cât de dură era viața pe străzi și s-a gândit să doarmă pe o bancă. Oamenii au refuzat să-i dea apă și nu a reușit să găsească un loc unde să înnopteze.

În cele din urmă, un bărbat cu o rulotă i-a permis să stea câteva nopți în duba sa. Mike a început cu puțin și a reușit să câștige primii 300 de dolari vânzând mobilă online. Până în a cincea zi a provocării, el a făcut suficienți bani pentru a-și cumpăra un computer. După aproape două săptămâni a reușit să își asigure propriul spațiu de birou și, după puțin peste o lună, Black avea în sfârșit propriul loc pe care l-a închiriat.

La trei luni de la începerea provocării, spiritul antreprenorial al lui Mike părea să strălucească, după ce s-a angajat ca manager de social media, reușind să obțină clienți și chiar să creeze propria marcă de cafea. După patru luni, în ziua 138, tânărul a aflat că tatăl său a fost diagnosticat oficial cu cancer de colon în stadiul patru și tocmai începuse chimioterapia, ceea ce l-a determinat pe Black să pună la îndoială întregul proiect - dar a continuat.

Black a încheiat provocarea după 10 luni, cu doar 60 de zile rămase de parcurs. Reușise să câștige un total de 64.000 de dolari. În ciuda faptului că nu a reușit să facă milionul de dolari pe care și-l propusese, Mike spune că a fost totuși un experiment de succes, după ce a demonstrat cum a fost posibil să-și reconstruiască viața prin puterea determinării. "Ar trebui să ne amintim întotdeauna să îi ajutăm pe cei care au nevoie, pentru că ar putea fi oportunitatea de care au nevoie", a adăugat el la final.

 

loading...
PUTETI CITI SI...