Unul dintre operatorii de telefonie mobilă ar putea pleca din România. Șoc pentru clienți săi

Postat la: 22.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Unul dintre operatorii de telefonie mobilă ar putea pleca din România. Șoc pentru clienți săi

Unul dintre marii operatori de telefonie mobilă din România ar putea să se retragă. Acesta ia în calcul să își vândă operațiunea din țara noastră. Se pare că discuțiile ar fi apărut imediat după celebra OUG 114/2018, numită de guvern "ordonanța lăcomiei", care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri.

Potrivit surse G4media.ro, este vorba despre Telekom. Încă nu se știe clar dacă operațiunile Telekom România vor fi vândute unei jucător din piață sau unui nou-intrat.

Compania-mamă Telekom a avut în permanență probleme cu filiala din România din multiple motive: situația complicată a acționariatului (statul român deține o participație de 45,9% în divizia de telefonie fixă), problemele moștenite de la compania greacă OTE, dificultățile dintr-o piață extrem de competitivă pe care se bat alte trei companii mari (Orange, Vodafone, RCS).

O potențială ieșire din România va avea impact și pe piața media, Telekom deținând o televiziune de sport. Potrivit Gazeta Sporturilor, postul tv deținut de Telekom ar urma să fie achiziționat de RCS. Brandul Telekom e prezent în România din 2014. Compania germană a cumpărat încă din 2011 pachetul majoritar al OTE, operatorul elen care deținea la acel moment Cosmote și Romtelecom.

loading...
PUTETI CITI SI...