Un tânăr a murit după ce Politia i-a aplicat pedeapsa prin genuflexiuni ca a incalcat regulile restrictiilor anti-Covid

Postat la: 06.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Un tânăr a murit după ce Politia i-a aplicat pedeapsa prin genuflexiuni ca a incalcat regulile restrictiilor anti-Covid

Un bărbat din Filipine, în vârstă de 28 de ani, a murit după ce ar fi fost forțat de poliția locală să facă 300 de genuflexiuni, ca pedeapsă pentru încălcarea restricțiilor anti Covid, spune familia lui.

Darren Manaog Peñaredondo a fost surprins cumpărând apă după ora 18:00, încălcând astfel restricțiile în vigoare în orașul General Trias, din provincia Cavite, potrivit The Guardian. Provincia se află în carantină, iar oamenii nu au voie să iasă din case nejustificat între orele 18:00 și 5:00. Partenera lui Peñaredondo, Reichelyn Balce, a declarat pentru o sursă locală că acesta și un alt bărbat care ar fi încălcat restricțiile anti-Covid au fost „duși în Plaza Malabon, în fața curții municipale și au fost obligați să facă exerciții fizice, câte 100", săptămâna trecută.

Pentru că nu s-ar fi sincronizat, cei doi bărbați au fost obligați să repete genuflexiunile, făcând fiecare câte 300. Peñaredondo a ajuns acasă a doua zi, la 8 dimineața „și nu se putea mișca fără să fie ajutat", a scris partenera lui pe Facebook. Peñaredondo i-a mai spus că a căzut de mai multe ori în timp ce efectua exercițiile. „În acea zi s-a străduit să meargă, dar doar reușea să se târască", a scris ea. Mai târziu a început să aibă convulsii, iar inima i s-a oprit. A fost resuscitat, dar a murit în jurul orei 22:00.

Șeful poliției din oraș, colonelul Marlo Nillo Solero, a declarat pentru presa locală că subordonații săi nu aplică o astfel de pedeapsă persoanelor care încalcă restricțiile. Primarul orașului, Antonio Ferrer, a confirmat într-o declarație postată pe Facebook că se desfășoară o anchetă în acest caz. Guvernul filipinez a prelungit luni carantina națională cu încă o săptămână, după ce spitalele au fost copleșite de numărul mare de cazuri. Filipine a raportat peste 795.000 de cazuri de infectare și 13.425 de decese, cele mai multe din Asia de Sud-Est, după Indonezia.

loading...
PUTETI CITI SI...