Un dinozaur diplodocus cât un bloc cu patru etaje a apărut în pădurea de la Râşnov

Postat la: 15.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Un dinozaur diplodocus cât un bloc cu patru etaje a apărut în pădurea de la Râşnov

Dino Parc Râşnov bate un nou record: cel mai mare parc cu dinozauri şi un muzeu în aer liber din Europa de Sud-Est are, de acum, şi cel mai înalt dinozaur.

În parcul situat la intrarea în Cetatea Râşnov a sosit un diplodocus, dinozaur care atinge o înălţime de 11 metri, adică echivalentul a două girafe care ar sta una peste alta. Dinozaurul este unul din familia sauropodelor, cele mai înalte creaturi care au existat vreodată pe Pământ. Acum, aici există unul din cei mai mari dinozauri care au existat, precum şi unul din cei mai înalţi. În trecut Dino Parc l-a expus pe Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător ce a existat vreodată, descoperit chiar la noi, în România, la Haţeg. Apoi pe unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit vreodată, Seismosaurus, un gigant de 45 de metri.

Diplodocus a fost un dinozaur erbivor din familia sauropodelor, cele mai mari creaturi care au existat vreodată pe Pământ şi a trăit, mai exact, cu 150-147 de milioane de ani în urmă, într-o zonă din nord-vestul Americii actuale, intens populată cu dinozauri de dimensiuni colosale. El se hrănea cu plante, în special cu frunzele din copaci, iar pentru asta avea un gât extrem de lung ce-l ajuta să ajungă la ele. Pe lângă dinozauri, în parc există şi un vulcan interactiv, ce simulează o erupţie, plus o platformă, care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de o erupţie vulcanică, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă şi cel de al treilea provocat de mişcarea plăcilor tectonice.

loading...
PUTETI CITI SI...