Un cioban roman a ucis doi mafioti italieni, dar a aflat cine erau abia dupa ce a fost arestat

Postat la: 05.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Un cioban roman a ucis doi mafioti italieni, dar a aflat cine erau abia dupa ce a fost arestat

Un cioban roman este judecat dupa ce a fost acuzat ca ar fi ucis doi septuagenari, fratii Filippo si Calogero La Monaca. Un prim incident intre Florin Scurtu si cei doi frati a avut loc la inceputul lunii iunie 2020, cand acestia i-au reprosat vehement ca a intrat cu animalele pe terenul lor, in localitatea italiana Delia, in provincia siciliana Caltanissetta.

Fratii Filippo si Calogero La Monaca au fost gasiti ulterior morti, la o distanta de circa 100 de metri unul de celalalt. Potrivit cotidianului italian La Repubblica, trupul lui Calogero a fost gasit carbonizat langa o masina, iar cel al fratelui se afla la mare distanta, cu craniul zdrobit de un bolovan imens.

Presa italiana scrie ca cei doi frati erau membri unei familii mafiote bine cunoscute in zona, pentru o serie de evenimente sangeroase. Initial, anchetatorii au presupus ca cei doi septuagenari ar fi cazut victime intr-o rafuiala cu o alta familie mafiota, la fel cum se intamplase in anii 90 cu fratele lor, Antonio, ucis intr-o ambuscada.

Numai ca o alta pista i-a dus pe anchetatori la ciobanul roman, stiut fiind conflictul pe care acesta l-a avut cu Filippo si Calogero La Monaca. Inca de la prima audiere, Florin Scurtu a recunoscut cu seninatate ca i-a ucis pe cei doi frati.

Romanul a fost dat de gol si de inregistrarile din sistemul de supraveghere video din Delia, pe baza carora s-a stabilit ca Scurtu s-a aflat la locul crimei pe 14 iunie 2020. Trimis dupa gratii la inchisoarea Caltanissetta, Florin Scurtu se teme acum pentru integritatea sa. Asta cu atat mai mult cu cat, conform presei italiene, mafia din Sicilia ar fi jurat ca moartea fratilor La Monaca nu va ramane nepedepsita, oricine ar fi vinovatul si oriunde s-ar afla.

loading...
PUTETI CITI SI...