UE aprobă tratamentul anti-COVID care l-a vindecat pe Donald Trump pentru pacientii confirmati

Postat la: 26.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

UE aprobă tratamentul anti-COVID care l-a vindecat pe Donald Trump pentru pacientii confirmati

A fost finalizata evaluarea terapiei anti COVID-19 dezvoltata de compania americana Regeneron, anunta Agentia Europeana pentru Medicamente. Concret, terapia va putea fi utilizata in tratarea pacientilor infectati cu COVID-19 in anumite conditii.

"Agentia a concluzionat ca respectiva combinatie cunoscuta sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosita pentru tratarea pacientilor confirmati cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentara si care sunt in pericol sa dezvolte forme severe ale COVID-19", a anuntat EMA intr-un comunicat. Agentia a afirmat de asemenea ca recomandarea poate fi folosita ca un ghid in tarile Uniunii Europene pana la emiterea unei autorizatii de piata.

EMA afirma ca decizia a fost luata in urma evaluarii datelor privind combinatia de medicamente casirivimab si imdevimab si ca rezultatele preliminare arata ca aceasta reduce incarcatura virala (cantitatea de virus din tesuturi) si ca a dus la mai putine vizite medicale legate de COVID-19.

In ceea ce priveste efectele secundare majoritatea acestora au fost usoare sau moderate, afirma agentia. EMA a mai anuntat ca tratamentul va fi primi autorizare pentru piata dupa finalizarea ca evaluarii continue ("rolling review") demarate la 1 februarie. Cocktailul de casirivimab si imdevimab dezvoltat Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgenta in SUA in noiembrie si a fost administrat fostului presedinte american Donald Trump.

loading...
PUTETI CITI SI...