Tulpina Tiroleza a Sars-Cov-2 face ravagii in Austria. La ATI nu mai sunt locuri, mor din ce in ce mai multi tineri

Postat la: 30.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Tulpina Tiroleza a Sars-Cov-2 face ravagii in Austria. La ATI nu mai sunt locuri, mor din ce in ce mai multi tineri

În timp ce Marea Britanie, unde a aparut varianta mult mai contagioasa si mai ageresiva a Sars-Cov-2, anunță că nu a mai fost înregistrată nicio moarte cauzată de Covid in ultimile 24 de ore, in Austria se dezlantuie o noua mutatie care face locurile la ATI insuficiente.

E484K - o "mutaţie a mutaţiei", cum a fost denumita de experti, dar cu origine necunoscută face ca eficacitatea vaccinurilor anti-Covid sa fie diminuată substantial. Primele cazuri care au apărut mai mult în Austria au facut ca aceasta sa fie numita "tulpina tiroleza", după locul une au fost cei mai multi infectati. Ca urmare, Tirolul a fost închis. În Burgenland nu mai sunt paturi ATI.

"Pacienţii sunt tot mai tineri, fără nicio afecţiune, iar când ajung la spital, ajung direct la terapie intensivă. Timpii de ocupare a paturilor ATI sunt mai lungi ca până acum.", spune unul din medicii de la Terapie Intensiva. Situatia din Austria devine critica. Viena intră în lockdown sever de pe 1 până pe 11 aprilie - deocamdată. Cel mai tînăr pacient decedat în urma infectării cu Covid, tulpina noua si necunoscuta, avea 33 de ani şi era sănătos tun pâna la momentul infectării.

loading...
PUTETI CITI SI...