Trimisă acasă cu infecţii respiratorii, a murit după două zile de COVID-19

Postat la: 27.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Trimisă acasă cu infecţii respiratorii, a murit după două zile de COVID-19

Sora femeii de 39 de ani care a murit în secţia de ATI a unui spital din Alba Iulia e consternată de incapacitatea sistemului medical românesc de a gestiona criza COVID-19.

Aceasta povesteşte pe pagina sa de socializare că sora sa a acuzat stări de rău încă de la mijlocul lunii iunie. Toţi membrii familiei i-au recomandat să meargă la spital. În data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgenţă dar nu a fost lăsată să intre în curtea spitalului şi a fost trimisă la unitatea de urgenţă TerraAster. Conform reţetei emise, suferea de IACRS (infecţii virale ale căilor respiratorii superioare". A luat medicamentele.

S-a prezentat din nou, a doua zi la Spital. A fost internată în ziua de 21 iunie şi a murit a doua zi, după ce i s-a confirmat diagnosticul de COVID-19. Plămânii ei erau, conform surselor medicale, erau nefuncţionali. „Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire", a mai spus medicul.

loading...
PUTETI CITI SI...