Sanctiuni rusinoase pentru medicul de garda si asistenta de la Spitalul Corabia unde un batran a fost filmat cum cere ajutor

Postat la: 11.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Sanctiuni rusinoase pentru medicul de garda si asistenta de la Spitalul Corabia unde un batran a fost filmat cum cere ajutor

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca DSP Olt a incheiat luni dimineata, 11 ianuarie, controlul efectuat la Spitalul Orasenesc Corabia, dupa ce online au aparut imagini cu un pacient filmat stand pe jos si cerand ajutor, medicul de garda si asistenta medicala fiind amendati contraventional.

"Am vazut si eu imaginile de la Spitalul Orasenesc din Corabia si am cerut aseara trimiterea de indata a unei echipe de control la fata locului pentru a stabili ce s-a intamplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a incheiat astazi dimineata la orele 02,00 si a fost inaintata Corpului de Control al ministrului Sanatatii", a scris Voiculescu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, medicul de garda a primit amenda contraventionala in valoare de 6.000 lei pentru "refuzul acordarii asistentei medicale de urgenta unui pacient de catre un medic din cadrul UPU sau CPU", asistenta medicala - 3.000 lei pentru "nerespectarea precautiunilor universale si a protocoalelor de lucru de catre personalul medical si auxiliar", iar unitatea sanitara a fost sanctionata cu avertisment.

Vlad Voiculescu a informat, totodata, ca s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului in Comisia de etica a unitatii sanitare si luarea masurilor care se impun si s-a dispus refacerea si insusirea protocoalelor de lucru cu intreg personalul.

loading...
PUTETI CITI SI...