S-a gasit medicamentul care oprește transmiterea virusului SARS-CoV-2

Postat la: 05.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a gasit medicamentul care oprește transmiterea virusului SARS-CoV-2

Cercetătorii americani au descoperit un nou medicament antiviral care opreste în 24 de ore de la administrare infecțiozitatea virusului SARS-CoV-2.

MK-4482 / EIDD-2801 sau Molnupiravir este un nou medicament antiviral care suprimă complet transmiterea virusului în termen de 24 de ore, susțin cercetători de la Institutul de Științe Biomedice de la Universitatea de Stat din Georgia. Inițial, aceștia au sesizat că medicamentul amintit este puternic împotriva virusurilor gripale. "Aceasta este prima demonstrație a unui medicament disponibil oral pentru a bloca rapid transmiterea SARS-CoV-2. (...) MK-4482 / EIDD-2801 ar putea schimba jocul", susține medicul Richard Plemper, coordonatorul cercetării. Potrivit acestuia, noul medicament poate fi administrat pe cale orală, inhibă progresul pacienților spre forme severe de COVID, scurtează faza infecțioasă.

STUDIUL POATE FI CONSULTAT AICI.

Concluziile au fost formulate în urma testelor pe dihori. "Credem că dihorii sunt un model de transmisie relevant, deoarece răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar în cea mai mare parte nu dezvoltă boli severe, care seamănă foarte mult cu răspândirea SARS-CoV-2 la adulții tineri", a spus dr. Robert Cox, specialist participant la studiu, conform unui comunicat al universității citate. Dacă testele pe oameni ar confirma ipoteza cercetătorilor, atunci bolnavii de COVID tratați cu noul medicament ar deveni neinfecțioși în 24 de ore de la începutul tratamentului.

loading...
PUTETI CITI SI...