Regimul Biden lovește fără milă companiile americane din România

Postat la: 05.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Regimul Biden lovește fără milă companiile americane din România

Planul de reformare a politicii de impozitare a Statelor Unite dezvăluit de președintele SUA Joe Biden, ce include majorarea de la 21% la 28% a impozitului federal pe profit.

Oficial, acesta este menit să finanțeze un program masiv de investiții publice, de 2.000 de miliarde de dolari, care a fost comparat deja cu New Deal-ul interbelic al lui Franklin Delano Roosevelt, conține și prevederi privind înăsprirea fiscalității aplicate de către autoritățile de la Washington subsidiarelor străine ale corporațiilor multinaționale din SUA, care pot afecta și afacerile americane din România.

Dublarea de la 10,5% la 21% a impozitului pe profiturile din străinătate, dacă va fi aprobată de Congres și va intra în vigoare, va arunca operațiunile din România ale corporațiilor americane în „gura" Fiscului de la Washington. În prezent, acest lucru nu se întâmplă pentru că impozitul pe profit din România, de 16%, este mai mare decât cel american de 10,5%. Simplificând, în baza reformei Biden, un profit (teoretic) de 100 milioane dolari al unei subsidiare românești va genera o obligație fiscală de 16 milioane dolari față de ANAF-ul românesc, la care se va adăuga una de 5 milioane dolari către IRS.

loading...
PUTETI CITI SI...