Redeschiderea şcolilor şi a magazinelor măresc rata de noi infecţii cu coronavirus

Postat la: 30.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Redeschiderea şcolilor şi a magazinelor măresc rata de noi infecţii cu coronavirus

Savanţii britanici consideră că redeschiderea şcolilor şi a micilor magazine va mări rate de noi infecţii cu coronavirus. Un document de lucru, scăpat în presa quality din Marea Britanie, arată că guvernul Boris Johnson şi-a ignorat consilierii ştiinţifici. Acesta relevă că experţii au recomandat oficialilor să nu deschidă micile magazine şi şcolile, începând cu data de 15 iunie.

La o reniune informală de vineri, membrii grupului de analiză ştiinţifivă SAGE au sugerat că e riscantă relaxarea atât timp cât numărul noilor îmbolnăviri cu Sars CoV-2 nu scade. În cazul în care guvernul nu renunţă la deciziile sale, Anglia va avea în continuare o rată crescută de infectări, susţin sursele ştiinţifice ale The Telegraph, peste 8.000 de cazuri noi şi 80 de decese pe zi.

Documentul Sage mai sugerează, de asemenea, că dacă şcolile se redeschid cu o lună mai târziu, decât a programat guvernul, decizia ar putea avea un impact semnificativ asupra numărului de decese legate de coronavirus. Înscrisul mai susţine că dacă se deschid şcolile în iunie, în octombrie ar putea creşte numărul deceselor din cauza coronavirus peste 400 pe zi.

loading...
PUTETI CITI SI...