Raed Arafat bagatelizeaza tragedia de la "Victor Babeș": Am avut tragedii dar sistemul a și salvat multe vieți!...

Postat la: 13.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Raed Arafat bagatelizeaza tragedia de la

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a spus, luni noapte, că în ultima vreme s-au petrecut mai multe tragedii în spitalele din România, dar „în același timp nu putem să negăm faptul că sistemul a salvat foarte multe vieți".

Arafat a insistat ca persoanele care primesc un rezultat pozitiv la testul COVID-19 să nu stea acasă până ajung să nu mai poată respira, ci să vorbească rapid cu medicul și, după caz, să se interneze. Arafat a făcut declarațiile în contextul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș", unde trei pacienți au murit în TIR-ul ATI COVID.

„La numărul pacienţilor care au fost trataţi eu nu ştiu de incidente care să fie atât de repetitive. Într-adevăr, am avut tragedii, am avut Piatra Neamţ, am avut Balş, am avut situaţii cu care ne-am confruntat, dar în acelaşi timp nu putem să negăm că sistemul a salvat foarte multe vieţi. Şi la mortalitate, totuşi, cred că sistemul a făcut faţă foarte bine", a declarat șeful DSU. Acesta a mai spus că, la cum arată sistemul spitalicesc, a făcut față bine pandemiei.

„Sistemul e întins la maxim, încercăm să ajutăm pe toţi, dar greşeala cea mai mare e să stai acasă, să ai boala asta şi să aştepţi până nu mai poţi respira să vii la spital, că atunci într-adevăr singurul loc de care ai nevoie este terapia intensivă. Dacă ai veni la spital mai devreme, ai fi îngrijit mai devreme, poate ai evita să ajungi la ATI. Aşa că sfatul meu este ca dacă sunt pozitivi şi au orice simptom că nu respiră bine, că ceva nu merge bine, să consulte medicul", a încheiat Arafat.

loading...
PUTETI CITI SI...