Pericol ingrozitor pentru omenire! Ruşii anunţă că s-au apucat sa studieze Paleovirusurile pentru prima oară în laborator

Postat la: 17.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Pericol ingrozitor pentru omenire! Ruşii anunţă că s-au apucat sa studieze Paleovirusurile pentru prima oară în laborator

O știre este pe cale să producă fiori, pentru că bagă direct omenirea într-un teritoriu neexplorat, fără ca nimeni să poată garanta că au fost inventate condiţiile de securitate extremă care să „impermealizeze“ total laboratoarele unde se lucrează cu virusurile cele mai periculoase.

Astfel nimeni nu poate susţine că nu există nici cea mai mică posibilitate ca virusurile acestea străvechi să fie transformate în arme bacteriologice, voit sau în urma unui accident. Ceea ce este cu adevărat înspăimântător este că, exact în acest moment, în plină pandemie plină încă de necunoscute ruşii de la laboratorul VEKTOR din Siberia, în colaborare cu Universitatea din Iakuţk, au lansat un program de cercetare în domeniul virusurilor preistorice, analizând rămăşiţele unor animale care au ieşit la suprafaţă în urma procesului rapid de dezgheţare a permafrostului.

Comunicatul afirmă că sunt analizate ţesuturile provenind de la un cal despre care se crede că are cel puţin 4.500 de ani vechime, scopul final fiind identificarea paleovirusurilor şi demararea unei cercetări avansate în ce priveşte evoluţia acestora, eventual comparând cu formele existente acum. „Pentru prima oară studiem paleovirusuri", spune Maxim Ceprasov , directorul Muzeului mamuţilor de la Universitatea din Iakuţk, in perspectiva de a studia un material genetic care de-abia acum iese la suprafaţă, mii şi mii de cadavre care s-au păstrat îngheţate, cerbi, mamuţi, cai, câini dar şi diferite forme de rozătoare preistorice.

In urma unei expediţii ştiinţifice organizate în Tibet în 2015, cercetătorii au descoperit 28 de tipuri de virusuri (paleovirusuri), îngropate în gheaţă acum 15.000 de ani. Echipa a cules mostre din zona Guliya şi, introducând două carote în gheaţa care începea să se topească, au identificat 33 de grupe de virusuri, printre care 28 absolut necunoscute.

In acest sens, ar fi trebuit să dea de gândit evenimentul ciudat petrecut în 2016 în Siberia: moartea unei fetiţe infectate cu antrax, în regiune nemaifiind raportat niciun caz în ultimii 70 de ani. Ipoteza pe care au mers mulţi medici a fost că boala a fost provocată de faptul că topirea permafrostului din regiune ar fi adus la suprafaţă cadavrele unor reni, un milion fiind morţi de antrax la începutul sec. XXI, îngropaţi direct în solul pe atunci îngheţat, aşa cum arăta un raport al BBC.

În 2005, o echipă de oameni de ştiinţă de la NASA a reuşit să readucă la viaţă microbi Carnobacterium plistocenium care afuseseră îngheţaţi într-un iaz din Alaska acum 30.000 de ani. În 2012, cercetători de la Academia rusă de ştiinţe au reşit să cultive şi să aducă la înflorire peste 30 de Silene stenophilla (flori albe de tundră) plecând de la fructe cu o vechime de 30.000 de ani găsite în regiunea de permafrost din nord-estul Rusiei.

Jean Michel Claverie, microbiologist la Universitatea Aix-Marseiile spunea "dacă suntem în stare să facem ca o plantă să renască, atunci va trebui să fim în stare să readucem şi un virus la viaţă". Poate se referea şi la faptul că acolo unde au fost găsite fructele respective, au fost identificate două virusuri cu potenţialul de a fi revitalizate.

Avertismentul emis de francezii de la CNRS în momentul descoperirii virusurilor: "Câteva particule încă infecţioase pot fi suficiente, în prezenţa unui organism receptor sensibil, să facă să renască virusuri potenţialmente patogene în regiunile arctice din ce în ce mai atractive din cauza resurselor lor miniere şi petroliere şi a căror accesibilitate şi exploatare industrială sunt facilitate de fenomenul încălzirii climatice".

loading...
PUTETI CITI SI...