Medicii de Spitalul Victor Babes din Timisoara au inclus in schema de tratament pentru coronavirus un medicament folosit in tratarea artritei

Postat la: 09.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Medicii de Spitalul Victor Babes din Timisoara au inclus in schema de tratament pentru coronavirus un medicament folosit in tratarea artritei

Medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara au inclus in lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectati cu noul coronavirus un medicament folosit pana acum in tratarea inflamatiilor generale cronice, indeosebi a artritei reumatoide.

Este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6. Sunt studii care demonstreaza ca acest tratament ar reduce nevoia de ventilatie mecanica la pacientii infectati cu SARS COV 2 care au fost diagnosticati cu pneumonie.

Anticorpii monoclonali imita anticorpii generati de organismul uman pentru a lupta impotriva infectiilor, iar Interleukina 6 este o proteina produsa de celulele imune ale organismului. In urma administrarii tratamentului, s-a constatat ca in cazul pacientilor cu forme moderate si severe de boala a existat o imbunatatire a starii de sanatate.

"Avantajul este ca poate fi administrat pe sectie si nu este nevoie ca pacientul sa fie transferat in Terapie Intensiva, cum este in cazul plasmei sau al Remdesivirului, si atunci se degreveaza Sectia de Terapie Intensiva de aceste cazuri.", spune conf. dr. Voichita Lazureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensiva Boli Infectioase, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara.

Tratamentul se administreaza in patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasa, in dilutie de ser fiziologic. Specialistii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara spun insa ca exista o "fereastra de timp", destul de redusa, pentru administrarea acestui medicament, astfel incat acesta sa fie eficient.

"Cu cat a fost administrat mai repede in evolutia bolii, cu atat eficienta a fost mai mare. La pacientii critici, in faza terminala, exista foarte putina medicatie si doar impreuna cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau impreuna cu ventilatia mecanica si chiar cu instalarea unui plaman artificial mai poate sa functioneze.", spune conf. dr. Voichita Lazureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensiva Boli Infectioase, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara.

loading...
PUTETI CITI SI...