Medic specialist: "Copiii au avut în corpul lor cel puțin una, două, trei infecții cu COVID-19. Virusul arată ca orice altă răceală!"

Postat la: 26.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Medic specialist:

Medicul pediatru Mihai Craiu subliniază faptul că doar copiii cu comorbidități au viața în pericol dacă se infectează cu COVID-19, ceilalți depășind fără probleme boala. Acesta a mai precizat că indiferent de situație, școala nu trebuie întreruptă din nou.

Potrivit lui Mihai Craiu, copiii au avut în corpul lor, de la începutul pandemiei, cel puțin o infecție cu COVID-19, care a evoluat fără incidente. "Infecțiile cu coronavirusuri sunt relativ frecvente la copii, ele există și dinainte de pandemie de COVID, făceau răceala comună. Copiii noștri au avut în corpul lor cel puțin una, două, trei infecții cu coronavirusuri. Acestea au evoluat fără incidente. COVID-19 arată exact ca orice altă răceală pe care o făceau copiii în 2018. Seamănă cu o viroză fără nimic special", precizează dr. Mihai Craiu.

"Știm că aceia care nu au comorbidități și care participă la activități publice, școală, grădiniță, ar putea să facă o infecție acută care în imensa majoritate a cazurilor se limitează la a afecta căile aeriene superioare: obstrucție nazala, febră, tuse, exact ca cele care existau și înainte de pandemie. Comorbitățile în cazul copiilor sunt: diabet, insuficiența renală, afecțiuni oncologice, patologie de coagulare. Acești copii reprezintă o foarte mică majoritate în România", a declarat medicul Mihai Craiu.

loading...
PUTETI CITI SI...