Masca obligatorie în toate spațiile publice din București. Rafila: "O idee foarte bună"

Postat la: 17.10.2020 16:11 | Scris de: ZIUA NEWS

Masca obligatorie în toate spațiile publice din București. Rafila:

Profesorul Alexandru Rafila consideră că se impune purtarea măștii pe stradă în București, după explozia de cazuri de coronavirus. El adaugă însă că autoritățile trebuie să-și schimbe mesajul pentru ca oamenii să-și dea seama că purtarea măștii este în beneficiul lor.

Întrebat dacă s-ar impune ca masca să fie obligatorie în toate spațiile publice din București, Rafila a răspuns că „ar fi o idee foarte bună". „N-aș spune că Bucureștiul are aceeași problemă cum a avut Suceava în primăvară, pentru că e un oraș mult mai mare, are mult mai multe posibilități din punct de vedere al asistenței medicale, dar cu siguranță o astfel de măsură poate fi luată fără niciun fel de problemă", a completat el.

„Nu cred că măsura în sine este cea mai importantă. Cred că cel mai important este să ne adaptăm mesajele, astfel încât oamenii să resimtă ei nevoia de a purta masca în spațiile publice. Nu trebuie neapărat să le impunem, dar trebuie să le explicăm într-un mod cât se poate de clar ca să realizeze acest lucru", a precizat Alexandru Rafila.

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19). 129.556 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Un număr de 31.767 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. În București au fost înregistrate 446 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, rata de incidență situându-se la 2,75.

loading...