Mărturiile unei asistente de la Spitalul Județean Suceava: "Soțul meu a murit de dimineață. Vreau să plec"

Postat la: 25.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Mărturiile unei asistente de la Spitalul Județean Suceava:

92 de cadre medicale din cadrul Spitalului Județean Suceava au fost infectate cu coronavirus. Aflată în culmea disperării, după ce soțul i-a murit chiar în această dimineață, o asistentă face dezvăluiri uluitoare.

Spitalul din Suceava a fost închis, după ce nu mai puțin de 92 de medici au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Mai mult, numărul cadrelor medicale infectate cu Covid-19 ar putea să crească. O asistentă, infectată cu coronavirus, este în culmea disperării după ce soțul ei a murit. Din primele informații, se pare că bărbatul s-a stins din viață după ce soția lui a venit acasă infectată cu noul coronavirus.

"Sunt asistentă la Spitalul din Suceava. Soțul meu acum a murit. Vreau să plec, să dau certificatul de naștere. Să rezolve lucrurile la tribunal. Soțul meu nu era așa grav, eu eram mai grav. Eu sunt bine, el era cu viroză pulmonară, puțin răcit. A murit de dimineață, la 51 de ani. Eu și copilul meu suntem bine", a mărturisit asistenta pentru Antena 3.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat marți seara o parte din motivele care au condus la accidentul epidemiologic de la Spitalul Județean Suceava, în urma căruia 92 de cadre medicale s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Horațiu Moldovan a recunoscut lipsa dotării insuficiente cu materiale de protecție sanitară, însă, a ținut să precizeze că de la nivelul Ministerului Sănătății s-au făcut recomandări în privința distribuirii lor către personalul din secțiile de boli infecțioase sau ATI.

„În ceea ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, într-adevăr acolo au fost probleme, au fost cantităţi insuficiente de materiale de protecţie, dar au existat şi există instrucţiuni de utilizare a lor spre punctele de pericol în toate spitalele. Dacă sunt mai puţine la un moment dat într-un loc, ele trebuie distribuite către personalul care lucrează în boli infecţioase, în terapie intensivă, care lucrează cu pacienţi suspecţi. Acest lucru ar fi fost posibil chiar şi la un nivel de aprovizionare poate mai mic. Am fost asiguraţi de suplimentarea tuturor materialelor de protecţie care se importă zilele astea", a declarat marţi seara, Horaţiu Moldovan.

loading...
PUTETI CITI SI...