Ludovic Orban, despre pelerinajul la Sf. Dumitru: "Vom discuta cu reprezentații BOR. Oamenii se iau după ce spun preoții"

Postat la: 16.10.2020 07:57 | Scris de: ZIUA NEWS

Ludovic Orban, despre pelerinajul la Sf. Dumitru:

Ludovic Orban vrea să discute cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române situația privind pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București. Premierul a declarat că vrea să obțină sprijinul preoților pentru a convinge populația să respecte regulile din pandemie.

„Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Sigur, aici, Ilfovul - nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie", a anunțat Ludovic Orban. Premierul speră să obțină ajutorul preoților pentru a-i convinge pe oameni să respecte regulile de prevenție, având în vedere situația care a avut loc la pelerinajul Sf. Parascheva de la Iași.

„Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne - şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva - n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect. Acest lucru este extrem de important, pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul, și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatalizeze acest virus", a explicat Ludovic Orban.

În urmă cu patru zile premierul a anunțat că pelerinajul la Sf. Dumitru din București nu poate avea loc, deoarece rata de infectare din București este destul de mare, iar oamenii nu respectă regulile. Peste 20 de sesizări au fost depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce miercuri, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, mai multe persoane din afara Iaşiului au ajuns să se închine la racla cu moaştele sfintei.

loading...