Lichidator judiciar, sechestrat de patronii pe care voia să-i execute silit.

Postat la: 09.11.2019 12:38 | Scris de: ZIUA NEWS

Lichidator judiciar, sechestrat de patronii pe care voia să-i execute silit.

Companiile create special în scopuri de evaziune fiscală și spălare de bani dau mari bătăi de cap instituțiilor statului. Pentru a recupera prejudiciile create de firmele fantomă, autoritățile cheltuiesc bani grei din bugetul public, iar asta fără niciun folos concret. Numeroși indivizi care au înființat astfel de firme sunt acum de negăsit, iar angajații publici sunt purtați pe drumuri în căutarea lor. Toate acestea se întâmplă din cauza datelor fictive raportate către autoritățile fiscale de patronii țepari, fără ca statul să facă verificări la timpul potrivit

Numărul firmelor băgate direct în faliment și radiate a crescut drastic în ultima perioadă. De la începutul anului, numărul acestora s-a majorat cu peste 90 la sută la nivelul județului Iași, comparativ cu perioada similară din 2018. Iașul este imediat după București la acest capitol, figurând cu 4.224 de firme radiate de la începutul anului. Acest aspect trage un semnal grav de alarmă. Asta având în vedere faptul că cele mai multe companii au fost create special în scopuri de evaziune fiscală și prejudiciere a banului public.

Pentru a închide însă orice companie și pentru radierea ei, sunt necesare o serie de proceduri care implică resurse ridicate de bani, timp și forță de muncă. Astfel, pe lângă demersurile făcute de ANAF, Registrul Comerțului sau Tribunalul Sindic, numeroși pași sunt făcuți de lichidatorii judiciari, care trebuie să ia legătura direct cu societățile și administratorii implicați.

loading...