Intalnirea dintre fostul şef al Poliţiei şi liderii Clanului Duduianu: DNA ridică documente de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei

Postat la: 18.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Intalnirea dintre fostul şef al Poliţiei şi liderii Clanului Duduianu: DNA ridică documente de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei

Procurorii Secţiei I din DNA ridică documente şi computere de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. E vorba de cercetări făcute într-un dosar in rem, însă în acest moment nu sunt cunoscute detalii. În contextul în care Ministerul de Interne vrea restructurarea acestei structuri, procurorii criminalişti şi poliţiştii susţin că la mijloc este vorba despre lupte politice.

Patru poliţişti de la Serviciul Omoruri ar fi bănuiţi că ar fi furnizat presei imaginile de la întâlnirea dintre fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şi liderii clanului Duduienilor, înainte de înmormântarea lui Emi Pian, relatează G4Media. Ei ar fi ridicat imaginile fără mandat, le-au descărcat pe un computer, completând un raport la mai multe săptămâni. Ulterior, imaginile ar fi fost şterse de pe calculator.

Procurorul DNA care instrumentează acest caz este Daniel Pată, şeful Serviciului de combatere a corupţiei din DNA, venit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Percheziţiile de joi vin la câteva zile de la momentul în care în presă au apărut informaţii potrivit cărora conducerea Poliţiei Capitalei în colaborare cu Ministerul de Interne lucrează în secret la un proiect de reorganizare a Serviciului Omoruri, prin care de fapt s-ar dori desfiinţarea mai multor birouri din interiorul acestei structuri pentru înlocuirea şefilor care coordonează activitatea acestora.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la întrebarea „Adevărul" referitoare la planul de desfiinţare a Serviciului Omoruri, că va verifica situaţia şi le-a cerut lui Marcel Vela şi Bogdan Despescu să se implice total pentru cetăţeni.

„Nu am auzit despre desfiinţarea unui serviciu vital din MAI, voi verifica", a declarat Klaus Iohannis, fiind întrebat de reporterul „Adevărul" dacă are informaţii despre planul privind desfiinţarea Serviciului Omoruri, în condiţiile în care la nivelul Ministerului Afacerilor Interne încă se plătesc poliţe, cum e cazul detaşării la Harghita a fostului şef al Serviciului Omoruri, comisarul şef Radu Gavriş.

Reamintim că detaşarea a fost semnată de chestorul Liviu Vasilescu, înainte că acesta să îşi dea demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române. Poliţiştii de la Serviciul Omoruri sunt bănuiţi că ar fi furnizat presei imaginile de la întâlnirea dintre fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şi liderii clanului Duduienilor înainte de înmormântarea lui Emi Pian.

 

loading...
PUTETI CITI SI...