Imprimante HP laser sau inkjet?

Postat la: 25.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Imprimante HP laser sau inkjet?

Dacă eşti în căutarea unei imprimante pentru listarea documetelor alb-negru sau color într-un volum mic, poţi merge pe varianta inkjet, dar dacă te interesează şi productivitatea ar trebui să alegi modelul laser.

Acestea nu sunt însă singurele considerente de care trebuie ţinut cont la alegerea unei imprimante HP, laser sau inkjet.

Imprimantele HP inkjet

Sunt echipamente universale excelente, compacte, ieftine şi, în funcţie de model, pot oferi calitate pentru printurile realizate. Cerneala utilizată, însă, poate creşte costurile de funcţionare, iar printarea paginilor de text alb-negru este realizată mult mai lent decât de o imprimantă laser.

Imprimantele injet pot printa documente sau fotografii, chiar mai bine decât o imprimantă laser. Consumă puţin, ocupa un spaţiu mic şi sunt silentipoase. Cartuşele de cerneală, cum ar fi un cartuş HP 305, sunt mai ieftine decât tonerele pentru imprimantele laser, dar costurile de funcţionare pot fi mai mari. Acest lucru se datorează cernelii utilizată în timpul ciclului de curăţare a capului de printare.  

Imprimantele HP laser

Se spune despre aceste imprimante că sunt caii de lucru dintr-un birou. Sunt ideale pentru a tipări textele alb-negru, sunt rapide şi înregistrează costuri de funcţionare reduse. Totuşi, sunt imprimante scumpe, voluminoase şi zgomotoase şi nu oferă întotdeauna cea mai bună calitate pentru tipărirea imaginilor sau a documentelor color.

Dacă vrei, însă, viteza la tipărirea eficientă a documentelor alb-negru, nu ai cum să greşeşti cu o imprimantă HP laser. Poţi opta pentru modele mono sau color, dacă ai de printat şi imagini colorate care trebuie să arate profesional.

Sunt mai rapide decât imprimantele cu jet de cerneală şi pot face faţă unui volum mare de lucru, putând tipări un număr considerabil de pagini pe lună.

Chiar dacă preţul pentru tonere este mai mare, fiecare permite listarea a mai multor pagini decât un set de cartuşe, motiv pentru care costul real pe pagina alb-negru sau color este mult mia mic.

Totuşi, pe lângă faptul că sunt mai scumpe, sunt mai voluminoase şi ocupa mai mult spaţiu pe birou. Totodată, sunt mai gălăgioase şi s-ar putea să nu fie potrivite pentru spaţiile unde se doreşte linişte.

In concluzie, dacă eşti mulţumit cu funcţiile oferite de o imprimantă inkjet şi vrei un echipament silenţios, ar trebui să alegi o imprimanta cu jet. Consumabilele precum HP 653, HP502, HP650,  HP305XL sunt mai mult decat accesibile. 

Insă, dacă vrei viteză, ai de tipărit un număr mare de documente şi nu te deranjează costul de achiziţie mai mare, optează pentru o imprimantă laser mono sau color.

Sursa de imagine:
FabrikaSimf / Shutterstock.com

loading...
PUTETI CITI SI...