Fructul care te scapa de cancer, diabet si bolile de inima

Postat la: 15.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Fructul care te scapa de cancer, diabet si bolile de inima

Vesti foarte bune pentru iubitorii de guacamole. Oamenii de stiinta ne sugereaza ca ar trebui ca din dieta noastra sa nu lipseasca fructul avocado si daca se poate sa-l consumam zilnic ar fi perfect. Cercetatorii sustin ca proprietatile fructului avocado ne ajuta sa reducem riscul îmbolnavirii de diabet sau a bolilor de inima.

Studiul a fost realizat de catre o echipa de cercetatori iranieni si publicat în Jurnalul Phytotherapy Research. Oamenii de stiinta au concluzionat ca avocado aduce numeroase beneficii organismului uman, iar printre acestea sunt enumerate nivelul colesterolului LDL (rau) si colesterolului HDL (bun), triglicerinele, totalul colesterolului si al fosfolipidelor.

Avocado contine foarte putine calorii si reduce pofta de mancare: 150 de grame de fruct contine 230 de calorii, trei grame de proteine, 12 grame de carbohidrati si 21 de grame de grasime, 10 grame de fibre, adica 40% din necesarul zilnic, 30 de miligrame de vitamina K, practic 40% din doza zilnica necesara, 14 miligrame de vitamina C, 700 de miligrame de potasiu, adica 20% din doza zilnica necesara, vitamina B6, 0,18 grame de omega 3, 2,44 grame de omaga 6, toti aminoacizii esentiali, acid oleic, acid folic.

loading...
PUTETI CITI SI...