Fisură masivă, vizibilă din spaţiu, în urma cutremurului din California

Postat la: 11.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Fisură masivă, vizibilă din spaţiu, în urma cutremurului din California

Cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, produs în California vineri, a provocat o fisură masivă care este vizibilă din spaţiu.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a avut loc vineri, 5 iulie 2019, în zona Văii Searles, în apropierea oraşului Ridgecrest din statul american California. Seismul a avut loc la o zi după un altul de 6,4 grade, produs tot în aceeaşi zonă. Daunele imediate nu au întârziat să apară, rafturile magazinelor s-au prăbuşit, unele clădiri s-au fisurat şi au fost înregistrate şi mai multe scurgeri de gaze şi incendii din această cauză.

Imagini din satelit, furnizate recent de Planet Labs postului american de televiziune CNN, arată că în zona apropiată de epicentru a apărut o fisură. Crăpătura masivă se întinde pe o distanţă semnificativă, într-o zonă în care ar fi existat apă înainte. Modelele de eroziune din nisipul deşertului indică că o parte din apă ar fi fost absorbită.

Imaginile din satelit nu sunt singura dovadă că topografia regiunii a suferit modificări ca urmare a cutremurului. O şosea din apropiere este acum închisă după ce vibraţia cutremurului a spart şi mutat secţiuni ale carosabilului.

loading...
PUTETI CITI SI...