Experimentul care a demontat mitul viermilor din măști: "Nu sunt nici nanotehnologii!" - VIDEO

Postat la: 04.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Experimentul care a demontat mitul viermilor din măști:

Pe rețelele de socializare a circulat mitul viermilor din măști după ce un bărbat a susținut că este vorba de „nanotehnologie" - Cristian Presură a făcut un experiment în care arată că de fapt la microscop se văd scame de material.

O persoană a făcut un „experiment" pe care l-a distribuit pe social media. Aceasta a pus o mască deasupra unei oale cu apă fiartă în încercarea de a mima respirația umană, potrivit celui care a realizat videoclipul. După ce a filmat de aproape materialul, a susținut că pe suprafața măștii se mișcă „paraziți" - „nanotehnologie".

Fizicianul Cristian Presură a demontat acest mit și a realizat un experiment cu o mască de protecție, dar și cu un prosop din material textil. În ambele cazuri a demonstrat faptul că „paraziții" sunt de fapt scame de material care dacă nu sunt supuse unui curent de aer se mișcă. Însă experimentul fizicianului a stârnit o nouă controversă - Sunt scamele periculoase? Cristian Presură a precizat că nu sunt întrucât astfel de scame inhalăm și când ne îmbrăcăm.

loading...
PUTETI CITI SI...