Dr. Rafila susține că vom avea mii de cazuri de coronavirus zilnic, la sfârșitul lui aprilie

Postat la: 25.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Dr. Rafila susține că vom avea mii de cazuri de coronavirus zilnic, la sfârșitul lui aprilie

Președintele Societății de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, a atras atenţia, miercuri, că până la sfârşitul lunii aprilie este posibil să avem peste 1.000 de cazuri de COVID-19 zilnic, având în vedere că odată cu creșterea capacității de testare, numărul infecțiilor cu coronavirus va fi şi el mai mare.

„Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar și cu aceste restricții. Important este dacă o să discutăm de sute de cazuri zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârșitul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic", a declarat medicul Alexandru Rafila.

În ce priveşte situaţia medicilor, dr. Alexandru Rafila a spus că este nevoie de o procedură clară pentru personalul medical, pentru a se evita infectarea acestora. Pe teritoriul României au fost confirmate până miercuri un număr de 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea 86 au fost declarate vindecate și externate, iar 14 români au murit. De la ultima raportare, au fost confirmate 144 de cazuri noi.

loading...
PUTETI CITI SI...