DOCUMENT. Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani de închisoare, s-a predat în Italia!

Postat la: 24.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

DOCUMENT. Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani de închisoare, s-a predat în Italia!

Marian Zlotea, politicianul care a fugit în Italia înainte să fie condamnat la ani grei de închisoare, se află în custodia autorităților italiene, după ce s-a predat marți seară. El primise o condamnare definitivă la 8 ani și 6 luni de detenție.

Avocatul acestuia a mers la Curtea de Apel din Bologna și ar fi oferit informații despre locul în care se afla. Potrivit unor surse Digi24, acesta locuia acasă la un nepot. Carabinierii l-au reținut in baza mandatului internațional emis pe numele său în ianuarie, când Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Fost europarlamentar PDL , Marian Zlotea, a fost găsit vinovat pentru că pe vremea când conducea ANSVSA și-a obligat subalternii să cotizeze pentru partidul din care făcea parte. Acum instanța din Italia trebuie sa decidă extrădarea acestuia pentru a-și executa pedeapsa în România.

Fostul europarlamentar PDL și fost președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, anunțase la începutul lunii ianuarie, într-o postare pe Facebook, că a fugit din România și că a cerut azil politic în altă țară.

Zlotea a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, acuzat că, pe vremea când conducea Autoritatea Sanitar Veterinară, le-ar fi cerut subalternilor să finanțele partidul din care făcea parte, pentru a-și păstra locurile de muncă. Maria Zlotea era judecat în acest dosar din 2015, iar prima hotărâre a fost pronunțată în 2018. Atunci, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

„Sunt nevinovat, iar aceasta este o sentință nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați", a scris Zlotea în postarea sa. Fostul europarlamentar mai scria în postarea sa de pe Facebook că a fost amenințat cu închisoarea și că i-a fost înscenată o sentință, motiv pentru care a ales să părăsească România și să ceară azil politic în altă țară.

loading...
PUTETI CITI SI...