Directoarea de Urbanism din Primăria Capitalei a pus la dispoziţia anchetatorilor documente falsificate

Postat la: 17.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Directoarea de Urbanism din Primăria Capitalei a pus la dispoziţia anchetatorilor documente falsificate

Directoarea Direcției de Urbanism din Primăria Capitalei, Diana Olteanu, este acuzată de procurori că le-a pus la dispoziție anchetatorilor documentele falsificate înlocuite în dosarele de autorizare a unor imobile într-o zonă protejată construită din Sectorul 1.

În acest dosar, în care miercuri au fost făcute percheziții inclusiv la Direcția de Urbanism, au fost plasate sub control judiciar opt persoane, între care și Diana Olteanu. Conform unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Sector 1, citat de News.ro, în acest dosar a fost începută urmărirea penală împotriva a opt persoane, între care și directoarea executivă a Direcţiei Urbanism din Primăria Municipiului Bucureşti. Potrivit site-ului PMB, director executiv al Direcției de Urbanism este Diana Olteanu. Cei opt sunt urmăriți penal pentru mai multe infracțiuni de fals, favorizarea făptuitorului şi executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia. Ei au fost plasați sub control judiciar, pe o cauțiune totală de 775.000 de lei.

Procurorii spun că trei dintre inculpaţi au construit locuințe colective într-o zonă protejată, fără respectarea autorizaţiei de construcţie şi au determinat funcţionari ai Primăriei Bucureşti şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii să consemneze în documente că autorizaţiile au fost respectate. Ulterior, au determinat alte persoane să înlocuiască documentele originale cu unele falsificate, acestea din urmă fiind prezentate la cererea organelor judiciare de către directorul executiv al Direcţiei Urbanism.

Este vorba despre patru imobile, situate într-o zonă construită protejată, pe străzile Străbună, Şaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1 Bucureşti. "Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună şi Episcop Vulcani, doi inculpaţi au determinat membrii comisiei de recepţie, formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi specialişti să ateste în mod nereal, cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepţie, că lucrările de construire au fost executate conform autorizaţiei de construire, deşi lucrările nu erau finalizate şi erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia. Pentru a scăpa de răspundere penală, doi inculpaţi au determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la Primăria Municipiului Bucureşti şi să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate", afirmă procurorii.

Conform acestora, directorul executiv al Direcţiei Urbanism din Primăria capitalei a înaintat, urmare a solicitărilor formulate de organele judiciare şi de Poliţia Locală, documentele falsificate înlocuite în dosarele de autorizare. În acest dosar, miercuri au avut loc 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi.

loading...
PUTETI CITI SI...