Curiozitati despre torturi personalizate si alte dulciuri preferate

Postat la: 22.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Curiozitati despre torturi la comanda si alte dulciuri preferate

Preferi o prajitura cumparata pe fuga dintr-o cofetarie Bucuresti sau, la nevoie, alegi niste torturi personalizate? Dulciurile sunt placerea noastra vinovata.

O prăjitură, o tartă, o ciocolată, un tort la comanda ne poate însenina ziua. Iată câteva detalii și întâmplări interesante despre preparatele noastre favorite, care conțin minunatul ingredient numit zahăr.

Dulciuri de Halloween si alte torturi personalizate

De Halloween, sărbătoare adoptată și la noi, americanii merg din casă în casă, costumați, și primesc dulciuri. În anii '30-'40, aceștia primeau fructe, prăjituri făcute în casă, nuci, jucării sau bani. În anii '50 s-a trecut la dulciurile ce se dau și acum, când „trick or treat" a devenit foarte popular. Iar oamenii aveau nevoie de variante mai ieftine de a-i mulțumi pe toți cei care le sunau la ușă.

Astfel au apărut și dulciurile de dimensiuni mai mici, cum ar fi batoanele de Mars sau Snickers cu mărimi reduse. În România, de multe ori oamenii fac petreceri private cu tema Halloween, comanda torturi personalizate sau prajituri speciale și îi invită pe cei dragi.

Apropo de Snickers, intr-o cofetarie Bucuresti poti gasi chiar tort Snickers la comanda, de exemplu la Magicake, un atelier de dulciuri artizanale. Si e delicios!

Ce înseamnă Snickers?

Snickers a fost inventat în 1930 și denumit după calul preferat al lui Frank Mars, cel care a creat batonul. Mars avea o fermă în Tennessee, numită Milky Way, și creștea cai acolo. Batonul Snickers e popular și în ziua de azi, datorită conținutului dulce-sărat, cu alune, ciocolată și caramel.

În era victoriană (în timpul domniei reginei Victoria a Marii Britanii, 1837 - 1901), accesul la zahăr rafinat devenise mai ușor. Multe produse, inițial medicinale, cum ar fi bomboanele de gât, au fost transformate în dropsuri de lămâie sau lemn dulce.

Cu cât erau mai delicioase, cu atât erau mai populare. De asemenea, tot acea perioadă au fost create dulciuri precum nuci îmbrăcate în zahăr și fructe confiate. Chiar și bomboanele de ciocolată și mici produse de patiserie.

Ce sunt Tootsie Rolls

Celebrele caramele cu gust de ciocolată Tootsie Rolls au fost create în 1907. Un austriac ce locuia la New York le-a inventat. Conform rețetei originale, o parte din compoziția de ieri e mixată în cea de azi.

Astfel, putem spune că există o mică parte din prima caramea în cea făcută azi. În timpul celui de-al doilea război mondial, soldații americani primeau Tootsie Rolls. Asta pentru că aceste caramele puteau suporta orice temperaturi și se mențineau foarte bine în timp.

Vata pe băț a fost inventată de un dentist! În 1897, William Morisson și partenerul său, cofetarul John C. Wharton, au dezvoltat produsul prin învârtirea zahărului. Vata de zahăr a fost prezentată publicului în 1904, la un festival, sub numele „Fairy Floss". Până la urmă s-a ajuns la numele curent, „Cotton Candy" - vată de zahăr.

Kit Kat rose în România

Kit Kat rose a ajuns și în România. Ea a fost inventată în 2017 de un ciocolatier elvețian, Barry Callebaut. Ciocolata inedită, de culoare roz, are un gust subtil de fructe de pădure.

E făcută din boabe speciale de cacao, fără a adăuga colorant alimentar. Este servită ca atare, ca un mic desert. Sau chiar utilizată pentru a orna diverse prăjituri de cofetarie - Bucuresti e un oraș inventiv.

Bomboanele M&M au primit numele creatorilor, Forrest Mars (care e și în spatele batonului) și Bruce Murrie. Ei le-au inventat în 1941. În 1971, colorantul unuia dintre felurile de bomboane, o nuanță de vișiniu, a fost considerat nociv.

Sortimentul a fost scos de pe piață. La fel și cel de culoare roșie, pentru că oamenii îl asociau cu cel problematic. Cele două au fost înlocuite cu o nuanță de portocaliu. Ulterior, s-a dovedit că testele erau greșite. În 1987, culoarea roșie la M&Ms a fost reintrodusă.

Bomboane împotriva fumatului

Celebrele bomboane PEZ au fost create la Viena, Austria, în 1927. Nu aveau gustul dulce, de fructe, pe care îl știm acum, ci erau de peppermint. Au fost foarte populare printre cei care voiau să se lase de fumat. Ei căutau o alternativă pentru a se menține ocupați. În 1949, dispensorul de PEZ a fost inventat de Oscar Uxa, pentru că era mai igienic.

Nu mai erau atinse decât bomboanele care urmau să fie consumate. Recipientul seamănă cu o brichetă, iar sloganul „Nu fumați, consumați PEZ" a fost folosit intens pentru a-l promova. Când a ajuns pe piața americană, PEZ a căpătat gustul de fructe. Iar dispensorul a primit capete amuzante, de jucărie.

Dulapul cu dulciuri din Senatul american este un lucru care chiar există. E vorba de un mic birou cu sertare, în partea Republicană a Senatului SUA. Acolo se țin numeroase feluri de bomboane. Și Democrații au acces la el :D.

Senatorul care stă la acel birou e responsabil de varietatea sortimentelor de dulciuri și menținerea sertarelor pline. Tradiția a început în 1965, de senatorul George Murphy, care era recunoscut pentru pofta sa de dulciuri. El își depozita numeroase bomboane în sertar și le oferea și colegilor. Când și-a pierdut locul, în 1970, responsabilitatea a trecut la următorul senator și tot așa. A devenit astfel o tradiție.

Zahărul și spălatul pe dinți

Oricât am iubi zahărul, nu trebuie să uităm că are și părți negative. Dacă nu ne spălăm pe dinți, el poate distruge smalțul și produce carii. Este vorba în special de zahărul de o calitate proastă. Sau de dulciurile care se lipesc de dinți și rămân mult timp acolo, până se topesc.

Cu cât stau mai mult în gură, cu atât pot crea probleme mai mari. Așa că trebuie să ne periem dinții regulat și să avem grijă ce dulciuri consumăm.

Cel mai bine ar fi să încercați prăjituri sau torturi personalizate, cu ingrediente premium. Cum sunt cele de pe https://www.magicake.ro/, pentru a fi siguri de calitatea produselor folosite.

loading...
PUTETI CITI SI...