Cum se dă spagă în pandemie: Un inginer RAR a primit mită într-o mască!

Postat la: 13.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum se dă spagă în pandemie: Un inginer RAR a primit mită într-o mască!

Un inginer din cadrul Registrului Auto Român (RAR) Argeș a fost trimis în judecată, după ce a primit 300 de euro șpagă pentru omologarea unei mașini aduse din Marea Britanie.

Bărbatul a primit mita într-o mască de protecție și tot procesul de primire a șpăgii a fost adaptat pandemiei. Întregul proces a fost intermediat de proprietarul unui birou de copiat acte din apropierea instituției. Cel care a depus plângere a fost cel căruia i s-a cerut mită pentru a aviza verificarea tehnică a autovehiculului său, un Mercedes Vito înmatriculat în Anglia ale cărui faruri nu corespundeau reglementărilor din România.

Inginerul ceruse 200 de euro pentru acest lucru, iar intermediarul a ridicat apoi suma la 300 de euro, fapt care l-a nemulțumit pe proprietar și a depus plângere, fiind organizat flagrant. Proprietarul i-a dat banii intermediarului, care i-a pus într-o mască de protecție, a intrat în hala în care se afla inginerul și i-a întins-o acestuia spunându-i de ce nu poartă mască.

„Când a ajuns în birou, inculpatul a susținut că a deschis acea mască și s-a gândit că e ceva în neregulă, că e prea mare suma, astfel că ulterior a aruncat la coșul de gunoi din biroul său atât suma de 200 de euro găsiți în mască, cât și banii personali", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. La percheziție, asupra sa s-au găsit 100 de euro despre care inginerul a spus că îi primise de la un prieten pentru a-i schimba în lei. El a fost reținut pentru 24 de ore, apoi s-a decis arestul la domiciliu, dar a fost înlocuit cu control judiciar.

loading...