Comuna de unde a plecat focarul care a impus carantina. Are cea mai mare incidenţă de cazuri de Covid din România

Postat la: 29.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Comuna de unde a plecat focarul care a impus carantina. Are cea mai mare incidenţă de cazuri de Covid din România

Comuna Rimetea din judeţul Alba are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din România, fiind în carantină din 26 martie. Incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns luni, 29 martie, la 21 de cazuri la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, 21 dintre cele 1.000 de persoane care locuiesc la Rimetea sunt infectate cu noul coronavirus. Primăria face apel la turişti să revină în zonă după expirarea măsurilor restrictive.

Rimetea este o destinaţie turistică cunoscută, aici fiind prezenţi zilnic turişti, iar în weekend numărul acestora este ridicat. "​Informăm cetăţenii din zonele învecinate ca situaţia epidemiologică la nivelul comunei Rimetea, jud. Alba s-a agravat brusc, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile fiind de 21 persoane, adică 18 la 1.000 de locuitori. În consecinţă, începând cu data de 26 martie s-a instituit măsura de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 09.04.2021", se arată într-un comunicat al primăriei transmis iemdiat după instituirea carantinei

Focarul de coronavirus de la Rimetea a plecat, iniţial, de la o casă de tip familial unde sunt îngrijiţi copii. Cazurile de infecţie la minori sunt asimptomatice. Ulterior, s-a manifestat o raspandire comunitară accentuată. În ultimele zile au fost testate pozitiv persoane din localitatea Colţeşti, al doilea sat al comunei. În Alba se mai află în carantină satul Biia, localitate în care în ultimele două săptămâni au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire. În ultimele 24 de ore, în Alba, au fost înregistrate 58 de cazuri noi COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba luni, 29 martie. De la începutul pandemiei, în judeţul Alba, 18.183 de persoane au fost confirmate pozitiv.

loading...
PUTETI CITI SI...