Companiilor străine nu li se va permite să-şi testeze vaccinurile pe poporul iranian, transmite preşedintele Rouhani

Postat la: 10.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Companiilor străine nu li se va permite să-şi testeze vaccinurile pe poporul iranian, transmite preşedintele Rouhani

Companiilor străine nu li se va permite să-şi testeze vaccinurile împotriva Covid-19 pe poporul iranian, a declarat sâmbătă preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, la o zi după ce liderul suprem iranian a interzis importul de vaccinuri din SUA şi Marea Britanie.

„Companiile străine vor să ne dea vaccinuri care să fie testate pe poporul iranian. Însă Ministerul Sănătăţii (iranian) va împiedica acest lucru", a spus Rouhani într-o declarație difuzată la televizor, fără a numi companiile la care se referă sau a oferi alte detalii, relatează Agerpres.

„Poporul nostru nu va fi un eşantion de testare pentru companiile care produc vaccinuri. Noi trebuie să cumpărăm vaccinuri străine sigure", a afirmat el.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat vineri că vaccinurile american şi britanic „nu sunt de încredere" şi este posibil să răspândească virusul în alte ţări. Iranul ar putea obţine vaccinuri din alte locuri de încredere, a adăugat Khamenei, fără a oferi detalii.

China şi Rusia sunt ambele aliate ale Iranului, ţara cea mai afectată din Orientul Mijlociu de noul tip de coronavirus.

Khamenei şi-a reiterat acuzaţiile într-un tweet care a fost şters de Twitter, ce a postat un mesaj în care se afirmă că acesta a încălcat regulile platformei împotriva dezinformării.

Iranul a lansat luna trecută testele pe oameni a primului său posibil vaccin anti-Covid-19, susţinând că acesta ar putea ajuta ţara să învingă pandemia în pofida sancţiunilor americane care afectează capacitatea sa de a importa vaccinuri.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran au escaladat din 2018, când preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul încheiat în 2015 între marile puteri şi Iran asupra programului nuclear iranian şi a reimpus sancţiuni.

loading...
PUTETI CITI SI...