Cat de mult implica inevitabilul razboi din Ucraina si Romania care a urmeaza sa semneze un acord cu partea beligeranta

Postat la: 10.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cat de mult implica inevitabilul razboi din Ucraina si Romania care a urmeaza sa semneze un acord cu partea beligeranta

Escaladarea conflictului din Ucraina: motivație, provocări, protagoniști reali. Analiștii cei mai prestigioși s-au exprimat asupra iminenței confruntării militare care, și-n opinia lor, va avea un impact nu doar regional, incluzând România, ci și internațional extins.

Autoritățile române secretizeaza total faptul ca se fac a pregătiri de război si in tara noastra, ce sunt efectuate în culise. Pentru un viitor conflict unde nu suntem parte nici direct, nici prin intermediul NATO sau altei organizații din care facem parte, România poate deveni parte printr-o decizie din timpul guvernului Orban, ce-a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, acum câteva zile: "Consiliul Legislativ - Aviz favorabil nr. 158/29.03.2021 referitor la proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la Bucureşti la 05 septembrie 2020"

La momentul semnării acordului se preconiza doar despre un posibil viitor război în Ucraina, dar la data avizului Consiliului Legislativ, acest conflict era deja instalat și confirmat prin declarațiile președintelui Ucrainei, respectiv ale lui Joe Biden. Tradus simplu, Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil cooperării militare a României cu unul dintre beligeranți. Proiectul de lege va fi impus pe Ordinea de zi la Parlament pe "repede-nainte", precedat fiind de niște provocări rusești prin spațiile maritime sau aeriene ale României.

Ucraina a deplasat tehnică militară și trupe la granița cu Rusia, iar pe urmă a deschis focul împotriva unei localități cu populație rusească. La randul lui, Vladimir Putin a mutat tehnică de luptă și trupe (cca. 4.000 de soldați, pe lîngă cei 32.000 pe care-i avea deja) la propria graniță. Biden a promis sprijin Ucrainei. China, a întreba de ce NATO se amestecă in acest conflict. reamintim faptul ca Joe Biden si fiul sau Hunter au interese enorme în Ucraina, după cum dezvaluie presa americana. La ora actuală UE nu își permite un astfel de război, doar de dragul "resetării" lui Klaus Schwab, dar a făcut deja pirueta către Statele Unite, întorcînd spatele Rusiei și Chinei. UE are o problemă similară cu a României.

loading...
PUTETI CITI SI...