Ca sa fie clar! Mark Zuckerberg foloseşte Signal deși e șeful Whatsapp

Postat la: 07.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ca sa fie clar! Mark Zuckerberg foloseşte Signal deși e șeful Whatsapp

Şeful Facebook si Whatsapp, Mark Zuckerberg, este unul dintre utilizatorii Signal. Asta a demonstrat hack-ul Facebook, prin care au fost expuse datele a peste jumătate de miliard de utilizatori.

Contul de Signal al lui Mark Zuckerberg a fost aflat după ce chiar datele CEO-ului Facebook au fost descoperite printre cele postate recent pe un forum de hacking. A fost suficientă o simplă căutare după numărul de telefon. Dincolo de noianul de glume care au invadat deja reţele sociale, faptul că Zuckerberg are cont de Signal nu ar trebui să reprezinte ceva foarte ieşit din comun. Este normal ca şeful Facebook să vadă cum funcţionează produsele concurente. În fapt, creşterea Facebook se datorează şi copierii concurenţei.

Facebook spune că incidentul recent nu a survenit unui hack propriu-zis. Atacatorul s-ar fi folosit de o vulnerabilitate a funcţiei de importare a contactelor, vulnerabilitate care ar fi fost rezolvată în august 2019. Chiar şi aşa, cele 533 de milioane de înregistrări, care acoperă utilizatori din 106 ţări şi includ de la numere de telefon şi email-uri, la adrese personale, reprezintă un set nou de date, care nu se suprapune cu niciunul din numeroasele seturi vechi, obţinute pe baza altor probleme ale reţelei sociale. Oricine poate verifica dacă propriile date personale au fost furate, intrând pe HaveIBeenPwned şi căutând după adresa de email folosită.

loading...
PUTETI CITI SI...