AstraZeneca: Simptomele unei posibile tromboze la care trebuie să fie atenți cei vaccinați

Postat la: 08.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

AstraZeneca: Simptomele unei posibile tromboze la care trebuie să fie atenți cei vaccinați

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut publică o listă cu simptomele la care trebuie să fie atenți cei vaccinați cu serul AstraZeneca, acestea fiind asociate cu tromboza. În cazul în care le sesizează, ar trebui să ceară imediat ajutorul medicului.

Simptomele care ar putea indica o tromboza:

-Dificultăți de respirație
-Durere în piept
-Umflarea picioarelor
-Dureri abdominale persistente
-Dureri puternice de cap
-Vedere încețoșată
-Pete mici, apărute sub piele în locul injecției
-Vânătăi apărute în alte părți decât în locul injecției

Aceste simptome pot indica o tromboza dacă apar în decurs de două săptămâni de la vaccinare. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) anunța miercuri, 7 aprilie, că formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie înregistrată drept un efect secundar "foarte rar" al vaccinului AstraZeneca-Oxford. EMA a stabilit "o legătură posibilă cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobișnuite și un nivel de trombocite scăzut", anunța agenția.

Reprezentanții EMA au precizat că cheagurile de sânge ar trebui catalogate drept efecte secundare ale vaccinului, deși sunt extrem de rare. "Datele prezente nu ne-au oferit o cauza precisă pentru apariția acestor cheaguri de sânge. Poate fi vorba despre un răspuns imun. Comitetul de siguranță nu recomanda măsuri specifice", au subliniat oficialii EMA.

loading...
PUTETI CITI SI...