Apartamente vechi sau apartamente noi? - Avantaje si Dezavantaje

Postat la: 03.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Apartamente vechi sau apartamente noi? - Avantaje si Dezavantaje

În momentul în care decidem să achiziționăm un apartament, pentru unii dintre noi primează prețul și locația acestuia iar pentru alții primează vechimea imobilului. Astfel, cumpărătorii ajung să se împartă în fani ai apartamentelor noi și fani ai apartamentelor vechi. Adevărata întrebare este: cum faci cea mai bună alegere în funcție de vechime?

Iată câteva avantaje și dezavantaje de luat in calcul atunci cand analizezi anunțurile cu apartamente de vanzare,în funcție de vechime, astfel încât să te poți lăsa ghidat mai mult de rațiune și mai puțin de emoții în procesul de căutare.

Locația

Apartamentele noi sunt de regulă situate în zone periferice. Daca ne vom uita, de exemplu, la oferta de apartamente din Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Brasov vom observa ca majoritatea sunt construite pe terenuri pozitionate spre marginea orasului în timp ce apartamentele din locații centrale, sunt mai toate vechi. Astfel, dacă îți place ideea de a fi mai aproape de centru, zone comerciale sau spații de joacă, apartamentele noi nu sunt o soluție.

De asemenea, locația este strâns legată de viitori vecini pe care îi vei avea. În blocurile noi sunt șanse mari să existe vecini tineri, cu interese comune. De asemenea, blocurile noi se vor construi în spații mai aerisite și mai liniștite, spre deosebire de blocurile vechi care sunt în zone populate și de obicei mai aglomerate.

Finisaje & compartimentare

Uneori modul în care apartamentul este compartimentat nu corespunde nevoilor tale. În aceste situații, se impune spargerea anumitor pereți, care poate crea mari probleme în blocurile vechi, unde este nevoie de aprobări. În blocurile noi, în afară de pereții de rezistență, se poate modifica orice. Pe de altă parte, în majoritatea blocurilor vechi există sisteme de lift defecte, instalații vechi și vecinii pot fi de multe ori mai zgomotoși.

Apartamentele vechi, construite după anii 70, sunt construite din plăci prefabricate, montate direct pe structură, care duc la pierderea energiei peste tot, singura soluție fiind izolarea termica.

Suprafața

O mare problemă a apartamentelor noi este suprafața mică, uneori chiar mai mică decât prevede Legea Locuinței. O altă problemă este lipsa spațiilor de depozitare, adaptată mentalității românilor, care au obiceiul de a strânge și păstra toate lucrurile. La polul opus, apartamentele vechi dispun de suprafețe mai mari și de locuri de depozitare extra.

 Costuri

Atunci când vorbim de costurile apartamentelor vechi versus cele noi, realizăm că nu le putem avea pe toate. Dacă facem o analiza a anunturilor de vanzari imobiliare descoperim ca apartamentele vechi sunt mai ieftine decât cele noi, însă cel mai adesea ele implică costuri de renovare. Unele apartamente vechi au nevoie de finisaje moderne, izolare termică sau chiar de centrală în regim propriu. Partea proastă este că de cele mai multe ori, inițiativele de renovare se lovesc de rezistența comunității. În concluzie, degeba modernizezi tu, dacă vecinii tăi nu sunt de acord și nu doresc să facă asta.

Apartamentele noi sunt în mod evident mai scumpe, iar pe lângă acest aspect, cheltuielile lunare vor include costuri mai mari de întreținere a spațiilor comune. Bineînțeles, blocurile noi oferă un grad de confort mai mare.

Piața imobiliară este dominată de apartamente vechi. Pe termen lung, acestea sunt destul de greu de administrat, de aceea tendința merge către blocuri noi, în ciuda amplasării acestora mai departe de centru, locuri de joacă sau spații comerciale. Până la urmă, problema alegerii între un apartament nou și unul vechi ține atât de nevoi cât și de posibilități și se recomandă o analiză riguroasă a acestora, înainte de a lua orice decizie.

Recomandarea noastră este să apelezi la un site în care găsești cele mai noi anunțuri imobiliare de vânzări apartamente sau de vanzari case si vile pentru a găsi cea mai potrivită ofertă pentru tine, ținând cont și de avantajele sau dezavantajele prezentate în acest articol.

loading...
PUTETI CITI SI...