Al doilea incident produs marți pe Otopeni: Pneurile unui avion Tarom care venea de la Satu Mare au explodat la aterizare

Postat la: 10.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Al doilea incident produs marți pe Otopeni: Pneurile unui avion Tarom care venea de la Satu Mare au explodat la aterizare

Un avion ATR 42 al companiei Tarom, cu 22 de pasageri la bord, care efectua o cursă Satu Mare - București, a suferit o explozie a anvelopelor trenului principal de aterizare, marți seară, la aterizarea pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii au fost debarcați în siguranță.

Pagina de Facebook Aviation News Agency a relatat marți seară că avionul de tip ATR42-500, al companiei Tarom, care venea de la Satu Mare (cursa ROT638), a făcut pană pe toate cele patru roți din spate (trenul principal de aterizare), în momentul aterizării pe Aeroportul Otopeni.

Cei 22 de pasageri au fost debarcați, iar pista 08L a fost închisă temporar, a mai precizat sursa citată.

UPDATE 1: Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) vine cu precizări, într-un comunicat:

„Astazi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare - București Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2 (08L-26R). Traficul pe aeroport nu a fost afectat", informează CNAB.

UPDATE 2: Și compania Tarom transmite o informare cu privire la incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 ce a operat pe ruta Satu Mare - Bucuresti, avand la bord 22 de pasageri.

„După aterizare anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranță, pasagerii au fost debarcați conform procedurilor și nu au solicitat asistență", spune Tarom, precizând că „o echipă de investigații se va deplasa la fața locului".

loading...
PUTETI CITI SI...