Adrian Secureanu, fostul manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa", a fost trimis în judecată şi pentru abuz în serviciu

Postat la: 29.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Adrian Secureanu, fostul manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa

Florin Adrian-Secureanu, fostul manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din Capitală, a fost trimis, astăzi, în judecată, de procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. El va fi judecat pentru abuz în serviciu.

Florin - Adrian Secureanu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub acuzaţia de săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârşite în formă continuată), potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Procurorii sun că în perioada în care Florin - Adrian Secureanu era manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa" din Bucureşti şi reprezentant al unor societăţi comerciale, ar fi săvârşit infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Mai exact, acesta şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Florin - Adrian Secureanu a mai fost trimis în judecată, în 2017, de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi delapidare.

loading...
PUTETI CITI SI...