A apărut microcip-ul care detectează Covid. Oamenii de ştiinţă de la DARPA au creat și un filtru care extrage coronavirusul din sânge

Postat la: 12.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

A apărut microcip-ul care detectează Covid. Oamenii de ştiinţă de la DARPA au creat și un filtru care extrage coronavirusul din sânge

Oamenii de ştiinţă de la Pentagon care lucrează în interiorul unei unităţi secrete, înfiinţate în timpul Războiului Rece, au creat un microcip care introdus sub piele va detecta infecţia COVID-19.

O altă invenţie a echipei DARPA este filtru revoluţionar care poate elimina virusul din sânge atunci când este ataşat la un aparat de dializă, scrie publicaţia britanică Daily Mail. Echipa Agenţiei pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) lucrează de ani de zile la prevenirea şi stoparea pandemiilor.

Una dintre invenţiile lor recente, prezentată duminică seara, 11 aprilie, în emisiunea 60 de minute, a fost un microcip care detectează infecţia COVID la o persoană înainte ca aceasta să prezinte simptome. Colonelul Matt Hepburn, un medic militar, cu specializare în bolile infecţioase, care conduce echipa DARPA care se ocupă de pandemie, a arătat echipei 60 Minutes un gel asemănător ţesutului uman, în care e introdus microcipul şi a explicat cum funcţionează.

„Îl pui sub piele şi detectează anumite reacţii chimice care se petrec în interiorul corpului, iar acesta e un semnal că vei avea simptome mâine", a explicat Matt Hepburn. El a spus că au fost inspiraţi de lupta pentru a opri răspândirea virusului la bordul navei militare USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de membri ai echipajului au fost infectaţi cu coronavirus. Este ca un bec care se aprinde în bordul maşinii şi arată starea motorului a spus Hepburn. Folosind acest microcip putem avea informaţii în trei până la cinci minute".

O altă invenţie a echipei DARPA este un filtru, care este plasat pe un aparat de dializă şi elimină virusul din sânge. Tratamentul experimental de patru zile a fost aplicat „Pacientului 16", un militar căsătorit, aflat la terapie intensivă cu insuficienţă pulmonară şi în şoc septic. „Treci sângele prin el, scoate virusul şi pune sângele înapoi", a spus Hepburn. În câteva zile, "Pacientul 16" şi-a revenit complet. FDA a autorizat filtrul pentru utilizare de urgenţă şi a fost folosit pentru a trata aproape 300 de pacienţi cu afecţiuni critice.

loading...