140.000 de viruși noi pentru știință au fost descoperiți în intestinele oamenilor moderni

Postat la: 23.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

140.000 de viruși noi pentru știință au fost descoperiți în intestinele oamenilor moderni

Deși sună ciudat, intestinele noastre sunt pline de viață. Milioane de bacterii și virusuri numesc intestinele noastre "acasă", "înflorind" în acest mediu care abundă în nutrienți.

Cele mai multe dintre microorganismele care trăiesc aici sunt benefice sănătății noastre, atât celei fizice, cât și celei mentale. Recent, insa, oamenii de știință au descoperit că viața în acest mediu e și mai abundentă și mai diversă decât știau. Într-un raport publicat de jurnalul Cell, se arată că au fost fost descoperite nu mai puțin de 140.000 de noi specii de virusuri, din care peste jumătate sunt cu totul noi pentru știință. Și, deși virusurile n-au deloc o reputație bună, mai ales în această perioadă, de pandemie, nu trebuie să ne temem, spune ei, conform IFL Science.

E vorba în special de virusuri inofensive pentru om, virusuri care se hrănesc cu bacterii, bacteriofagi, sau care se înmulțesc replicându-se în interiorul acestora, infectându-le. Practic, aceste virusuri joacă un rol esențial în reglarea florei bacteriene din intestine, spun oamenii de știință. Flora de la nivelul intestinelor e o temă tot mai des abordată în ultima vreme, un număr tot mai mare de studii făcând legătura dintre dezechilibrele de la nivelul acesteia și boli dintre cele mai felurite și grave, de la depresie la cancer.

loading...
PUTETI CITI SI...