12 persoane au fost reţinute după percheziţiile din judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita ce au legătură cu achiziţiile de aparatură medicală

Postat la: 04.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

12 persoane au fost reţinute după percheziţiile din judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita ce au legătură cu achiziţiile de aparatură medicală

După percheziţiile DNA în judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita într-un dosar de corupţie au fost reţinute 12 persoane. Vizate de acţiune au fost şi patru instituţii publice. Este vorba despre spitale Covid din Braşov şi că infracţiunile au legătură cu achiziţiile de aparatură medicală.

Percheziţii au fost şi în Braşov la o instituţie subordonată IGP unde anchetatorii DNA şi DGA bănuiesc că există scurgeri de informaţii. Sursele spun că vizaţi erau şeful instituţiei şi un ofiţer. Alte percheziţii au fost la Spitalul din Miercurea Ciuc şi la domiciliul managerului.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 - prezent. În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor: Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", se arăta într-un comunicat DNA.

 

loading...
PUTETI CITI SI...