Zeci de mii de migranți forțează intrarea în SUA înainte ca o nouă lege să intre în vigoare

Postat la: 13.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Zeci de mii de migranți forțează intrarea în SUA înainte ca o nouă lege să intre în vigoare

Mii de migranți au ajuns la granița cu SUA, chiar în perioada în care restricțiile din perioada pandemiei au luat sfârșit. Ei speră să intre în SUA înainte ca o nouă lege să intre în vigoare.

Restricțiile care au expirat au fost cuprinse într-o lege care a permis SUA să interzică intrarea în țară a migranților cu scopul de a opri introducerea bolilor transmisibile. În curând, vor intra în vigoare alte restricții, care vor încuraja migranții să intre în țară în mod legal, spun autoritățile americane.

Zecii de mii de migranți au ajuns la granița cu SUA în ultima perioadă, deoarece mulți se tem că va face accesul în țară va fi mai dificil. Conform noilor reguli, migranților nu li se va permite să intre pe teritoriul american dacă ajung la graniță fără a aplica mai întâi online sau fără a solicita azil într-o țară prin care au trecut înainte de a ajunge în Statele Unite. Cei prinși trecând ilegal granița nu vor avea voie să se întoarcă în SUA timp de cinci ani și, dacă o fac, vor fi urmăriți penal.

Restricțiile sunt introduse la pachet cu alte măsuri pentru a încuraja migranții să intre în SUA în mod legal. Este vorba despre planuri de a înființa centre de imigrare în diferite țări și de a mari numărul vizelor acordate lunar pentru până la 30.000 de persoane din Haiti, Cuba, Venezuela și Nicaragua. În cadrul programului, acestea pot rămâne și lucra în SUA timp de doi ani, cu sprijinul unui sponsor.

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...