Vaccinul COVID-19 te face homosexual! Este ceea ce spune un cleric islamic iranian

Postat la: 10.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Vaccinul COVID-19 te face homosexual! Este ceea ce spune un cleric islamic iranian

Un cleric din Iran susţine că persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului şi-au schimbat orientarea sexuală, scrie The Jerusalem Post. În mod firesc reacţiile nu au întârziat să apară, acesta fiind acuzat "de lipsa cunoștințelor și a umanității".

"Cei care s-au vaccinat împotriva coronavirusului au devenit homosexuali", sustine clericul din orașul sfânt Qom. Preotul este apropiat regimului și a ținut o predică homofobă, în contextul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din țară. Afirmațiile homofobe ale acestuia au readus în discuție extremismele Revoluției islamice. Regimul iranian a executat între 4.000 și 6.000 de membri ai comunităţii LGBT începând de la Revoluția Islamică din 1979.

„Nu te apropia de cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Au devenit homosexuali", a scris Ayatolah Abbas Tabrizian, pe rețeaua socială Telegram. Acesta este urmărit de aproximativ 210.000 de fani pe contul său Telegram. Opiniile sale negaționiste referitoare la medicina occidentală sunt celebre. Anul trecut, un video în care clericul arde Manualul de medicină al lui Harrison a făcut înconjurul Internetului.

Sheina Vojoudi, o disidentă iraniană, a reacționat sever la afirmaţiile homofobe ale clericului: „La fel ca alți clerici din regim, și Tabrizian raportează toate lipsurile la sexualitate. Clericii din Iran suferă de lipsa cunoștințelor și a umanității. De fapt, obiectivul său, prin răspândirea unor astfel de prostii, este să încerce să sperie oamenii (să nu se vaccineze - n.r) ".

„Ayatollah Tabrizian combină ignoranța științifică cu un apel la homofobie. El demonizează atât programul de vaccinare, cât și persoanele LGBT + fără să aibă dovezi, încercând să sperie publicul să nu se vaccineze împotriva Covid-19. Tipic pentru mulți lideri religioși și polici iranieni, afirmațiile sale sunt bizare, iraționale, au scopul de a ataca LGBT și pun prejudecățile teologice înainte cunoștințelor științifice", spune Peter Tatchell, militant pentru drepturile omului și LGBTQ+.

loading...
PUTETI CITI SI...