Ucraina a golit depozitele Washingtonului - SUA cresc masiv producția de obuze de artilerie

Postat la: 25.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ucraina a golit depozitele Washingtonului - SUA cresc masiv producția de obuze de artilerie

Cel mai important oficial de achiziții al Armatei Statelor Unite a declarat pentru New York Times că producția americană de obuze de 155 de milimetri va crește la 90.000 pe lună în decurs de doi ani.

Creșterea masivă a producției este menită atât să compenseze deficitele cauzate de războiul Rusiei în Ucraina, cât și să constituie stocuri pentru războaie viitoare, potrivit New York Times.

Înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, SUA produceau 14.000 de obuze lunar, suficiente pentru stilul de război al armatei americane, a raportat New York Times. Dar, cu ambele părți în războiul din Ucraina trăgând mii de cartușe de artilerie pe zi, Pentagonul urmărește să mărească producția cu 500% pentru a satisface nevoile Kievului în lupta împotriva Rusiei.

Mișcarea face parte din „cel mai agresiv efort de modernizare din aproape 40 de ani" pentru industria de apărare din SUA și va implica extinderea factoringului și găsirea de noi producători, a raportat New York Times, citând un raport al armatei.

Armele furnizate de Occident au fost esențiale în operațiunile de apărare și ofensive ale Ucrainei. Anunțurile recente privind livrările de tancuri din Occident sunt de așteptat să ofere Ucrainei un avantaj major de echipament față de Rusia, care se bazează pe vechiul stoc sovietic.

loading...