Trump, Starea Naţiunii: Pledoarie pentru zidul de la frontiera cu Mexicul şi măsuri antiimigraţie

Postat la: 06.02.2019 11:15 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump, Starea Naţiunii: Pledoarie pentru zidul de la frontiera cu Mexicul şi măsuri antiimigraţie

Preşedintele SUA, Donald Trump, a alocat o secţiune semnificatică a celui de-al doilea său discursul privind "Starea naţiunii" chestiunii imigraţiei ilegale şi a pledat cu patos pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

O secţiune semnificativă a discursului său se referă la chestiunea imigraţiei ilegale şi necesităţii construirii zidului la frontiera SUA cu Mexicul. "Nicio chestiune nu ilustrează mai bine decalajul dintre clasa muncitoare americană şi clasa politică a Americii decât imigraţia ilegală. Politicienii bogaţi şi donatorii militează pentru graniţe deschise în timp ce îşi trăiesc vieţile apăraţi de ziduri, porţi şi gardieni", afirmă Trump.

"Între timp, americanii din clasa muncitoare sunt lăsaţi să plătească preţul pentru migraţia ilegală în masă - mai puţine locuri de muncă, salarii mai mici, şcoli supraîncărcate şi spitale care sunt atât de aglomerate încât nu poţi intra, criminalitate sporită şi o reţea de protecţie socială epuizată", adaugă preşedintele SUA. Trump imploră Congresul să acţioneze în domeniul securităţii frontierei "din dragoste şi devotament" pentru SUA şi americani. "Vreau ca oamenii să vină în ţara noastră, în cel mai mare număr înregistrat vreodată, dar trebuie să vină în mod legal", pledează Trump.

loading...